Salát s chřestem, špaldou, tuňákem a dvěma druhy mrkve

Složení

pro 4 porce:
200 g špaldy
2x 80 g tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem
1 svazek chřestu
4 oranžové a fialové mrkve
30 g neloupaných mandlí
30 g extra panenského olivového oleje
malý svazek petržele
sůl na dochucení

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji s citronem a černým pepřem

Objevte více

Příprava

    1. Chřest očistíme a odstraníme dřevnatou část stonků. Pak jej vložíme do hrnce s osolenou vodou tak, aby byly vršky nad vodou. Od chvíle, kdy se začne voda vařit, vaříme 15 minut.

    2. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu, poté co dosáhne bodu varu, přidáme špaldu a vaříme ji asi 18 minut, dokud nezměkne. Špaldu přecedíme a propláchneme ji pod proudem studené vody.

    3. Zatímco se špalda a chřest vaří, mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka. Mandle nasekáme nahrubo.

    4. V míse smícháme mrkev s mandlemi, přidáme nasekanou petržel, citrón a tuňáka s citronem a pepřem včetně šťávy.

    5. Chřest necháme okapat, polovinu rozkrájíme podélně a druhou polovinu na kousky, rozkrájený chřest přidáme k ostatním surovinám. Přidáme špaldu ochucenou olivovým olejem, dobře promícháme a podáváme.