Tuňákový quiche
Složení
pro 4 porce:
1 balení lístkového těsta do kruhové formy
2x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
150 g strouhaného ementálu
40 g strouhaného parmazánu
100 ml čerstvé smetany
3 vajíčka
1 snítka petržele
1 balení lístkového těsta do kruhové formy
2x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
150 g strouhaného ementálu
40 g strouhaného parmazánu
100 ml čerstvé smetany
3 vajíčka
1 snítka petržele
Stampa Ricetta
Příprava
1. Troubu předehřejeme na 200 °C; pečicí formu o průměru 24 cm vyložíme alobalem. Těsto vložíme do formy. Dobře jej přitiskneme ke stranám formy, těsto ve formě pak propícháme vidličkou. Pečeme 15 minut, dokud nepřestane být povrch těsta lepivý, nesmí ale začít hnědnout.
2. V míse dobře prošleháme vajíčka se smetanou. Přidáme okapaného rozdrceného tuňáka, sýr a nasekanou petržel. Znovu promícháme a směs nalijeme na lehce zapečené těsto. Vrátíme do trouby a pečeme, dokud těsto nezačne lístkovat a nezezlátne. Quiche je možné podávat ještě teplý nebo při pokojové teplotě.