Špagetová frittata s tuňákem
Složení
pro 4 porce:
350 g špaget
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
40 g extra panenského olivového oleje
50 g vypeckovaných černých oliv
30 g piniových oříšků
20 g kapar
čerstvá petrželka
2 stroužky česneku
sušená červená paprika
sůl
350 g špaget
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
40 g extra panenského olivového oleje
50 g vypeckovaných černých oliv
30 g piniových oříšků
20 g kapar
čerstvá petrželka
2 stroužky česneku
sušená červená paprika
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Naplňte velký hrnec vodou. Přiveďte vodu k varu a osolte ji. Přidejte těstoviny a uvařte je. Slijte je, když jsou ‘al denteʼ.
2. Osmahněte v malé pánvi na oleji česnek a papriku. Po zhnědnutí vyjměte česnek a papriku a přisypte piniové oříšky, nasekanou petrželku a olivy. Minutu restujte. Odstavte a přidejte tuňáka, z něhož jste předtím slili olej.
3. Slijte těstoviny a promíchejte s připravenou směsí.
4. Zahřejte nepřilnavou pánev na vysokou teplotu, přidejte těstoviny, které rozprostřete po celé pánvi, a opékejte 8 minut na každé straně, dokud se nevytvoří zlatavá kůra.
Tip šéfkuchaře:
Přidejte do směsi lžíci rozinek (změklých ve vodě).