Fusilli s tuňákem, paprikou a bramborami
Složení
pro 4 porce:
350 g těstovin fusilli
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
½ červené papriky a ½ žluté papriky
1 brambora
několik vypeckovaných oliv
1 pórek
100 g cherry rajčat
40 g extra panenského olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl
350 g těstovin fusilli
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
½ červené papriky a ½ žluté papriky
1 brambora
několik vypeckovaných oliv
1 pórek
100 g cherry rajčat
40 g extra panenského olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Naplňte velký hrnec vodou. Přiveďte vodu k varu a osolte ji. Přidejte těstoviny a uvařte je.
2. Nakrájejte papriky na malé kousky. Oškrábejte bramboru a nakrájejte ji na malé kostičky. Nakrájejte pórek a cherry rajčata překrojte na poloviny.
3. V pánvi osmahněte pórek na olivovém oleji. Přidejte bramborové kostičky a sůl. Přidejte papriky a cherry rajčata. Míchejte v pánvi asi 10 minut. Dochuťte nasekanou petrželkou a olivami. Odstavte.
4. Přidejte slité těstoviny a několik lžic vody, v nichž se těstoviny vařily, přidejte slitého tuňáka, vše dobře promíchejte a horké podávejte.
Tip šéfkuchaře:
Nahraďte olivy lžící kapar.