Pizza s tuňákem, červenou cibulí, cherry rajčaty a oreganem
Složení
pro 1 pizzu:
500 g hotového těsta na pizzu
2x 80 g tuňáka Rio Mare s italskou chilli papričkou
1 sladká červená cibule
300 g mozzarelly
200 g cherry rajčat
60 g extra panenského olivového oleje
1 čajová lžička oregana
sůl na dochucení
500 g hotového těsta na pizzu
2x 80 g tuňáka Rio Mare s italskou chilli papričkou
1 sladká červená cibule
300 g mozzarelly
200 g cherry rajčat
60 g extra panenského olivového oleje
1 čajová lžička oregana
sůl na dochucení
Stampa Ricetta
Příprava
1. Předehřejte troubu na 210 °C a nakrájejte mozzarellu na kostky.
2. Vymažte plech na pizzu. Dejte těsto na plech, přitlačte ho prsty a roztáhněte až k okrajům. Povrch lehce potřete olivovým olejem.
3. Na těsto dejte na čtvrtky nakrájená cherry rajčata. Cibuli nakrájejte na tenké plátky, přidejte ji k rajčatům a vše posypte kostkami mozzarelly. Ochuťte špetkou soli, pak přidejte oregano a štědře zastříkněte olejem.
4. Pečte pizzu v rozpálené troubě po dobu asi 20 minut. Několik minut před tím, než bude pizza hotová, na ni přidejte tuňáka. Díky tomu do sebe nasákne všechny chutě a nevysuší se. Vyndejte pizzu z trouby a podávejte.