Pappardelle s tuňákem a artyčoky

Složení

pro 4 porce:
350 g vaječných těstovin pappardelle
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
3 artyčoky
1 stroužek česneku
20 g másla
20 g extra panenského olivového oleje
několik snítek čerstvé majoránky
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte sůl.

    2. Očistěte artyčoky, rozkrojte je na poloviny a odstraňte tvrdé vnější listy, stonky, trnité špičky a vnitřní trsy štětinek. Poté je nakrájejte na malé tenké plátky.

    3. Mírně osmažte lehce nadrcený stroužek česneku na pánvi s olejem a máslem, přidejte artyčoky. Když česnek začne zlátnout, směs osolte, přidejte několik lžiček vody a vařte ještě asi pět minut. Po celou dobu směs míchejte. Ochuťte majoránkou a přidejte kousky tuňáka, kterého nejprve v oleji rozdělíte.

    4. Uvařte těstoviny, slijte je a přidejte je do připravené omáčky. Důkladně zamíchejte a ihned podávejte.

    Tip šéfkuchaře:

    Jako obměnu tohoto receptu můžete během vaření přidat k artyčokům rajče nakrájené na malé kostky.