Pappardelle s tuňákem a artyčoky
Složení
350 g vaječných těstovin pappardelle
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
3 artyčoky
1 stroužek česneku
20 g másla
20 g extra panenského olivového oleje
několik snítek čerstvé majoránky
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte sůl.
2. Očistěte artyčoky, rozkrojte je na poloviny a odstraňte tvrdé vnější listy, stonky, trnité špičky a vnitřní trsy štětinek. Poté je nakrájejte na malé tenké plátky.
3. Mírně osmažte lehce nadrcený stroužek česneku na pánvi s olejem a máslem, přidejte artyčoky. Když česnek začne zlátnout, směs osolte, přidejte několik lžiček vody a vařte ještě asi pět minut. Po celou dobu směs míchejte. Ochuťte majoránkou a přidejte kousky tuňáka, kterého nejprve v oleji rozdělíte.
4. Uvařte těstoviny, slijte je a přidejte je do připravené omáčky. Důkladně zamíchejte a ihned podávejte.
Tip šéfkuchaře:
Jako obměnu tohoto receptu můžete během vaření přidat k artyčokům rajče nakrájené na malé kostky.