Hrách a tuňák s aromatickou rýží
Složení
pro 4 porce:
4x 160 g balení tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
300 g dlouhozrnné rýže
1 malá červená cibule
2 lžíce sezamových semínek
1 sáček šafránu
40 ml olivového oleje
sůl
4x 160 g balení tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
300 g dlouhozrnné rýže
1 malá červená cibule
2 lžíce sezamových semínek
1 sáček šafránu
40 ml olivového oleje
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Přiveďte k varu litr osolené vody. Přidejte rýži a sáček šafránu a rýži slijte, jakmile je připravena (asi 12 minut)
2. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte do hněda v malé pánvi s olejem a sezamovými semínky, smažte dozlatova.
3. Posypte rýži osmaženou cibulí a opečenými sezamovými semínky. K rýži přidejte na talíř Rio Mare tuňáka a uvařený hrášek a ihned podávejte.
Tip šéfkuchaře:
Osmažte nakrájenou cibuli v oleji nebo na másle. Přidejte 350 g rýže a smažte po dobu 4 minut, za stálého míchání. Přidejte 6 dl vývaru a vařte 15 minut na mírném plameni bez míchání. Po uvaření přidejte trochu másla nebo oleje a oddělte vidličkou zrnka rýže.