Topinka s tuňákem a ztraceným vejcem
Složení
pro 4 porce:
1 silný krajíc domácího chleba
tuňákový krém Rio Mare Paté
1 vejce
½ červené cibule
hrst salátových listů
extra panenský olivový olej
1 lžička octa
sůl a čerstvě mletý černý pepř
1 silný krajíc domácího chleba
tuňákový krém Rio Mare Paté
1 vejce
½ červené cibule
hrst salátových listů
extra panenský olivový olej
1 lžička octa
sůl a čerstvě mletý černý pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Opečte chléb na grilu. Mezitím nakrájejte cibulku najemno a nechte na pánvi s trochou oleje a solí zesklovatět.
2. Uveďte do varu hrnec s vodou a octem. Když se voda začne vařit, rozklepněte do vody vejce a vařte 3 minuty, dokud se bílek nezpevní.
3. Na chléb položte salát, namažte ho bohatou vrstvou tuňákového krému, přidejte vejce a posypte osmahlou cibulkou a trochou pepře. Podávejte ihned.
Tip šéfkuchaře:
Odstartujte ráno touto chutnou snídaní a doplňte ji jablečnou šťávou.