Plátky tuňáka s rajčaty a marinovanou zeleninou
Složení
pro 4 porce:
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
1 mladá cuketa
1 tvrdší rajče
½ žluté papriky
¼ bílé cibule
3 lžíce citrónové šťávy (nebo jablečného octa)
3 lžíce extra panenského olivového oleje
petrželka
lístky bazalky
sůl a pepř
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
1 mladá cuketa
1 tvrdší rajče
½ žluté papriky
¼ bílé cibule
3 lžíce citrónové šťávy (nebo jablečného octa)
3 lžíce extra panenského olivového oleje
petrželka
lístky bazalky
sůl a pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Odkrojte konce cukety a odstraňte semínka z papriky. Cuketu, papriku a cibuli nakrájejte na kostičky a pokapejte citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete podle chuti a nechte nejlépe hodinu marinovat v lednici.
2. Nakrájejte rajče na kostičky, přidejte najemno nasekané bylinky, ochuťte špetkou soli a smíchejte s marinovanou zeleninou. Zeleninovou směs naservírujte na talíř a do středu rozprostřete tuňáka. Ozdobte několika listy salátu a podávejte.
Můžete doplnit krajíčkem celozrnného chleba.