Masové kuličky z tuňáka a sýra ricotta s paprikou
Složení
pro 4 porce:
2 × 160g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
150 g čerstvého sýra ricotta
2 lžíce strouhaného parmezánu
větévka petrželky
1 vejce
strouhanka
olivový olej
2 kapie (žlutá a červená)
několik černých oliv
1 stroužek česneku
sůl a pepř
2 × 160g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
150 g čerstvého sýra ricotta
2 lžíce strouhaného parmezánu
větévka petrželky
1 vejce
strouhanka
olivový olej
2 kapie (žlutá a červená)
několik černých oliv
1 stroužek česneku
sůl a pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Pečte celé papriky v horké troubě při 240 °C po dobu 30 minut a otáčejte je přitom, aby na povrchu pěkně zhnědly. Po upečení vyjměte stopku a semeníky, papriky oloupejte, nakrájejte na proužky a ochuťte troškou nasekané petrželky, plátky česneku a trochou oleje. Směs osolte a přidejte olivy.
2. Zatímco se pečou papriky, slijte tuňáka a dejte ho do mísy. Přidejte sýr ricotta, parmezán, vejce, spoustu nasekané petrželky, trošku strouhanky a soli a podle chuti pepř. Důkladně promíchejte.
3. Ze směsi tvořte mírně zploštělé kuličky, obalujte je ve strouhance a poté smažte z obou stran na horkém oleji. Podávejte s paprikou.