Těstoviny s tuňákem, červenou cibulkou a rozmarýnem
Složení
pro 4 porce:
350 g penne nebo jiného druhu krátkých těstovin
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
2 červené cibulky
2 malé větvičky rozmarýnu
30 g extra panenského olivového oleje
1 dl bílého vína
sůl
čerstvě mletý pepř
350 g penne nebo jiného druhu krátkých těstovin
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
2 červené cibulky
2 malé větvičky rozmarýnu
30 g extra panenského olivového oleje
1 dl bílého vína
sůl
čerstvě mletý pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Naplňte velký hrnec vodou. Přiveďte vodu k varu a osolte ji. Přidejte těstoviny a uvařte je.
2. Nakrájejte cibulku na silné plátky a opečte ji na pánvi s olejem. Přidejte víno a vařte, dokud se neodpaří. Přidejte nasekaný rozmarýn a špetku soli. Vše duste na mírném ohni za stálého míchání, dokud cibulka nezměkne. Odstavte a přidejte tuňáka, z něhož jste předtím slili olej.
3. Slijte těstoviny a přidejte je do směsi. Posypte čerstvě mletým pepřem. Dobrou chuť!
Tip šéfkuchaře:
Posypte těstoviny strouhaným parmezánem.