Tuňákový salát s jablky a praženými mandlemi
Složení
pro 4 porce:
3 plechovky tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem (po 80 g)
2 červená jablka
20 g mandlí nakrájených na špalíčky
40 ml extra panenského olivového oleje
jedno srdíčko řapíkatého celeru
hrst křehkých salátových lístků
sůl na dochucení
3 plechovky tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem (po 80 g)
2 červená jablka
20 g mandlí nakrájených na špalíčky
40 ml extra panenského olivového oleje
jedno srdíčko řapíkatého celeru
hrst křehkých salátových lístků
sůl na dochucení
Stampa Ricetta
Příprava
1. Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i tmavnout.
2. Omyjte jablka a neoloupaná je nakrájejte na kostky. Pak je smíchejte s tuňákem s citronem a černým pepřem.
3. Nakrájejte celer na tenké plátky, přidejte k salátu a dochuťte olejem a solí.
4. Naaranžujte salát do misky, nahoru dejte směs tuňáka s jablky a posypejte praženými mandlemi.