Tuňákový salát s jablky a praženými mandlemi

Složení

pro 4 porce:
3 plechovky tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem (po 80 g)
2 červená jablka
20 g mandlí nakrájených na špalíčky
40 ml extra panenského olivového oleje
jedno srdíčko řapíkatého celeru
hrst křehkých salátových lístků
sůl na dochucení

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji s citronem a černým pepřem

Objevte více

Příprava

    1. Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i tmavnout.

    2. Omyjte jablka a neoloupaná je nakrájejte na kostky. Pak je smíchejte s tuňákem s citronem a černým pepřem.

    3. Nakrájejte celer na tenké plátky, přidejte k salátu a dochuťte olejem a solí.

    4. Naaranžujte salát do misky, nahoru dejte směs tuňáka s jablky a posypejte praženými mandlemi.