Rýže Basmati smažená ve Woku s tuňákem a dýní
Složení
pro 4 porce:
350 g rýže basmati
1 plátek dýně
2x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
2 čerstvé jarní cibulky
½ hot chilli papričky
sůl
bílý pepř
350 g rýže basmati
1 plátek dýně
2x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
2 čerstvé jarní cibulky
½ hot chilli papričky
sůl
bílý pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Rozpalte několik polévkových lžic oleje v pánvi Wok a osmažte česnek, nasekanou jarní cibulku a chilli papričku. Přidejte dýni pokrájenou na kostky, sůl a vařte na středním plameni. Přidejte trochu vody, v případě potřeby.
2. Nasypte rýži do půl litru vroucí osolené vody, snižte plamen, přidejte lžíci oleje a vařte, dokud není basmati rýže "al dente" (voda by měla být úplně absorbována). Jakmile je rýže uvařena, osmažte rýži v pánvi Wok s dýní, přidejte část odkapaného tuňáka a nechte absorbovat chuť.
Tip šéfkuchaře:
Rozdělte rýži na talíře a ozdobte zbývajícími kousky tuňáka. Pokapejte olivovým olejem, dochuťte bílým pepřem a ozdobte nakrájenou jarní cibulkou.